Kurser för barn och vuxna under höst och vårtermin
Malmö Cirkusskola har ett stort utbud av kurser för både barn och vuxna i Malmö och Lund. Våra kurser är uppdelade dels efter ålder och dels efter om deltagaren är nybörjare eller har gått hos oss tidigare. Vi rekommenderar att nya elever går i nybörjargrupp sin första termin på cirkusskolan, efter det går man över till fortsättningsgrupp. Ofta har vi en nybörjargrupp och en fortsättningsgrupp  samtidigt. Då delar vi upp eleverna i vissa moment och i andra moment tränar alla tillsammans.

Åldersgrupperna går omlott så att det ofta finns flera olika grupper att välja på, på dettas vis kan syskon och kompisar lättare gå i samma grupp.

En termin omfattar 13 lektionstillfällen.

Anmälan
I anmälningsformuläret finns alla våra barngrupper. klicka på respektive grupp för att få fram mer information. Är det tomt i formuläret betyder det att anmälan ännu inte har öppnat.

Barngrupper
Vi har grupper för barn från 3 år och uppåt. I vissa grupper deltar barnen tillsammans med en förälder och i en del grupper deltar barnen på egen hand.

Familjecirkus
I denna grupp kan hela familjen delta! Här tränar barn och föräldrar tillsammans. Undervisningen vänder sig lika mycket till de vuxna som till barnen. Alla får vara med och lära sig de olika cirkusmomenten. Barnen ska vara 6 år eller äldre, vi har ingen övre åldersgräns i denna grupp. Att träna cirkus tillsammans är väldigt roligt för både barnet och föräldern som då kan göra succé på nästa släktkalas genom att visa upp sina nyförvärvade kunskaper. Vi undervisar i grundläggande tekniker som akrobatik, jonglering, trapets, klot, balans, styrka mm.

Kurser för vuxna

Cirkusskola för alla över 16 år. Svårighetsgraden anpassas så att den ska passa gruppens alla deltagare. Inga förkunskaper krävs, det räcker långt med ett brinnande intresse. Ta chansen att lära dig jonglera, gå på lina, göra olika akrobatiska konster på matta eller i trapets och mycket mer.

Cirkusakrobatik för alla över 16 år. Svårighetsgraden anpassas så att den ska passa gruppens alla deltagare. Inga förkunskaper krävs.

Tibetansk Svärdsyoga för alla över 16 år. Tekniken är en blandning av yoga och meditation i rörelse. Träningen är stundtals ganska fysisk men inget som inte en nybörjare klarar av.

Träningslokaler
Alla kurser i Malmö bedrivs i vår fina nya cirkuslokal på Kopparbergsgatan 6D (ganska nära Nobeltorget). Kurserna i Lund bedrivs i Järnåkraskolans gymnastiksal.